Lach eens wat meer

Lachen is gezond, voor lichaam en geest. Dat weten we allemaal, je krijgt er dat ontspannen gevoel van.

Van jongs af aan leerde mijn moeder mij al dat wanneer ik mij chagrijnig/somber voel, ik mijn mondhoeken omhoog moet toveren naar een glimlach. Het helpt bijna altijd, in ieder geval verzacht het iets. Natuurlijk horen frustraties  en chagrijn bij het leven en gaan ze gelukkig vanzelf ook weer voorbij. Wanneer je ze aanvaardt kun je er voor kiezen het los te laten, je op het positieve te richten en proberen te genieten van dit moment. En dan helpt die glimlach mij enorm! Naast de prettige stoffen die je lichaam aanmaakt wanneer je lacht, train je ook je gezichtspieren en stimuleer je de doorbloeding van je gezicht. Dit geeft die gezonde blos op je wangen. Ook werkt lachen bloeddrukverlagend, om maar een paar voordelen te noemen. Probeer eens vaker te glimlachen en let op het subtiele effect op je geest of de ontspanning in je lichaam. Merk hoeveel gelukkiger je je erdoor gaat voelen.

Probeer eens vaker te glimlachen en let op het subtiele effect op je geest of de spanning in je lichaam. Merk hoeveel gelukkiger je je erdoor gaat voelen.