Over Miriam

Welkom, graag stel ik mij aan je voor. Ik ben Miriam Boon, 36 jaar en moeder van Sophia (6) en Gijs (4).

Het moederschap is het allermooiste wat mij ooit is overkomen. De onvoorwaardelijke liefde, het plezier en liefde voor elkaar maken mij intens gelukkig. De alledaagse dingen zijn met kleintjes erbij weer bijzonder. Zij leren mij in het moment te leven; dit moment is immers alles wat we hebben. Uitdagende periodes en lastige fases vliegen voorbij, net zoals de mooie momenten, daarom geniet ik zoveel als mogelijk. Ik probeer hen te begeleiden en op te voeden vanuit liefde, vertrouwen en ruimte.

Gijs & Sophia

Naast het moederschap ben ik yogadocent, mijn andere passie. Het delen van yoga geeft mij heel veel voldoening. Astanga Yoga is een energieke, zuiverende yogavorm; je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en het zorgt tegelijkertijd voor zuivering van het lichaam. Je leert hoe je kalm wordt van een goede ademhaling. Ook geef ik wekelijks zwangerschapsyogalessen. Daarin leer je te ontspannen, bij jezelf te blijven en meer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Maar ook leer je omgaan met wat je niet kunt veranderen en het vertrouwen te hebben dat het goedkomt. Tijdens de zwangerschapsyogalessen komen houdingen aan bod om fit en sterk te blijven wat van belang is voor je bevalling en de periode erna. Ook krijg je veel praktische informatie over de bevalling.

Beide lessen geef ik met veel liefde, passie en enthousiasme. Je kunt de lessen ervaren als een warm bad, een fijne omgeving waar je even helemaal tot rust kunt komen. Je hoeft hier niet te presteren, dit moment is er voor jou.

De meest gehoorde vragen en onzekerheden van beginnende cursisten zijn: waar moet ik beginnen? Ik ben stijf/flexibel, oud/jong, nuchter/gevoelig, geen ervaring enz. is het dan wel iets voor mij? Ik help je graag hier wegwijs in te worden. Mijn yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor beginners.

De oefeningen zijn individueel gericht. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je voorafgaand aan de les aan mij vertellen of er speciale dingen zijn waar ik rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld over je conditie, bepaalde beperkingen, of eventuele doelen/wensen. Mochten mijn yogalessen niet goed bij jou aansluiten dan help ik je graag op weg naar een yogavorm of docent waar jij naar op zoek bent. Laat even een berichtje achter dan neem ik contact met je op.

Yoga leert mij oké te zijn met wat er is

Mijn leven en achtergrond

Vandaag de dag ben ik een gelukkig mens, ik ben dankbaar dat ik de schoonheid in alles kan zien, dat ik geloof in mezelf en dat ik beter bij mezelf kan blijven. Dit is niet altijd zo geweest. Iedereen leert met vallen en opstaan, iedereen heeft zijn trauma’s, de één heftiger dan de ander.

Ik kom uit een warm, liefdevol en ‘goed’ nest’. Van kleins af aan waren mijn ouders gescheiden. Dat betekende dat ik dubbel werd verwend met verjaardagscadeautjes en vakanties. Natuurlijk had dit ook een keerzijde, het gemis van de andere ouder, of de ingewikkelde situaties waarin je terecht komt wanneer je ouders hertrouwen en weer kinderen krijgen. Mijn ouders zorgden goed voor mij en mijn zusje, er kwam ons niets tekort. Ik was een buitenkind met veel energie, sporten was mijn uitlaatklep. Ik deed aan ballet, selectie turnen, hockey en skiën om er paar een te noemen 😉 Toch heb ik het best lastig gehad vanaf dat ik een klein meisje was. Hoewel ik soms anders deed voorkomen, was ik onzeker, perfectionistisch en kon niet voldoen aan wat ik mezelf (en naar mijn idee) anderen mij oplegde.

Op de basisschool was ik vooral een dromer. Ik had het gevoel dat ik er niet bij hoorde en voelde mij buiten gesloten. Met gescheiden ouders viel ik soms tussen wal en schip en, met name vanaf de middelbare school, was er te weinig toezicht en begeleiding. Ik voelde me daardoor niet gezien, niet geliefd en niet goed genoeg. Ook werd ik wel gepest. Ik was geen prater en om hulp vragen deed ik nauwelijks, ik wilde anderen niet belasten met mijn problemen. Van kleins af aan koos ik mijn eigen pad en regelde het liefst mijn eigen zaken, wat tegelijkertijd ook mijn valkuil was. Ik wuifde mijn emoties weg door tegen mezelf te zeggen ‘ach wat heb ik nou te klagen, er zijn mensen die het veel slechter hebben dan ik’ en vroeg niet om hulp.

In mijn tienerjaren probeerde ik die emoties op allerlei manieren te ‘fixen’: eten, lijnen, drugs, roken, sporten maar ook door bijvoorbeeld keihard te werken. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren bij Schoevers, werkte ik als secretaresse en deed modellenwerk. Het was een race tegen de klok. Ik was zoekende, naar wie ik was, maar ook naar wat ik nou moest met mijn leven.

Op mijn 24e was ik helemaal op, ik kon en wilde niet meer verder op deze manier. Ik schaamde me en voelde me schuldig door het falen. Het onverwerkte verdriet en nare ervaringen bleven de kop op steken. Ik wilde altijd alles zelf oplossen, maar keer op keer lukte dat niet. Toen ik écht niet meer verder kon, heb ik om hulp gevraagd, wat ik doodeng vond. Mezelf kwetsbaar opstellen, blootgeven en hierdoor misschien wel mijn omgeving kwetsen vond ik doodeng. Ik heb het daaropvolgende jaar verschillende therapieën gedaan.

Niet lang daarna kwam ik met yoga in aanraking, en ik voelde mij er fantastisch door. Door het bewust worden en meer in verbinding te komen met mijn geest en lichaam kon ik patronen herkennen en langzaam veranderen, zoals liefdevoller naar mezelf zijn, grenzen aanvoelen en aangeven, en ook om met mijn emoties om te gaan. Ik hoefde niet meer te vluchten of een leegte op te vullen. Yoga leerde mij om oké te zijn met wat er is. Ik leef minder op de automatische piloot, met meer aandacht en liefde.

Op mijn 26e ben ik gaan werken bij Delight Yoga in Amsterdam in verschillende functies. Ik voelde mij bevoorrecht dat ik met zoveel inspirerende docenten van over de hele wereld mocht samenwerken, workshops en lessen mocht volgen. Yoga werd mijn passie. Ik wilde dan ook niets liever dan zelf de docenten opleiding volgen om deze passie te kunnen delen met zoveel mogelijk mensen. Alle voordelen die yoga te bieden heeft gun ik iedereen.

Vanaf 2013 geef ik yogales. Momenteel heb ik twee gecertificeerde yoga opleidingen behaald en vele workshops gevolgd op het gebied van mindfulness, yoga en meditatie. Uiteraard blijf ik mezelf ontwikkelen d.m.v. workshops/opleidingen/boeken, mijn eigen yoga practice, maar ook van mijn studenten aan wie ik les geef. Zij leren van mij, ik van hen.

2012 – Sva Dharma Yoga Teacher Training level 1 (‘The Body’)
200+ uur bij Delight Yoga door o.a. Katiza Satya, Sahaj Woods, Claudia Pradella, Kristin Vikjord Paternotte.

2014 – Sva Dharma Yoga Teacher Training level 2 (‘The Heart’)
200+ uur bij Delight Yoga (training in Bali) door o.a. Katiza Satya, Sahaj Woods en Govinda Kai.

2018 – Zwangerschapscoach opleiding
door Simone Kamping