Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd, lieve prachtige dame in verwachting! Negen maanden lang groeit jouw kindje in jouw lichaam. Nu nóg meer dan anders is het belangrijk goed voor jezelf en dus ook voor je kindje te zorgen. Zelf heb ik twee heerlijke zwangerschappen en bevallingen gehad ondanks dat niet alles perfect verliep of makkelijk was. Vooral omdat yoga mij geleerd heeft ‘met de flow mee te gaan’ en goed voor mezelf te zorgen (zowel fysiek als mentaal), kan ik terugkijken op twee fijne zwangerschappen en snelle bevallingen (binnenkort te lezen op mijn blog).

In de yogalessen doen we heerlijke ontspanningsoefeningen, je leert hoe je volledige ontspanning kunt bereiken. Daarnaast doen we oefeningen waardoor je fit en sterk blijft tijdens de zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling en de periode daarna.

Er is veel aandacht voor een goede houding, ademhaling en een betere concentratie om gefocust te blijven (uit de hypnobirthing en mindfulness). De oefeningen brengen je ‘uit’ je hoofd en ‘in’ je lichaam, zodat je leert om beter naar je lichaam te luisteren en ‘bij jezelf’ te blijven. Hoe beter je dat kunt, des te beter je kunt ontspannen. Ook tijdens de bevalling kun je daar veel aan hebben.

Naast het bereiken van ontspanning, conditie en kracht, is het effect van de yogalessen dat je je lichaam goed leert kennen, dat je weet én voelt wat er zich in jou afspeelt en wat je kunt doen bij bepaalde signalen. Zo leer je meer vertrouwen te hebben in je lichaam. Met bepaalde yogahoudingen en visualisaties leer je ook om ‘naar binnen’ te keren en contact te maken met je kindje, zo fijn! Uiteraard krijg je veel praktische tips en informatie. Over de bevalling en de keuzes die je hebt.

De lessen zijn als een warm bad, een plek voor jou om tot rust te komen en alles even los te laten. Je gaat relaxed en ontspannen naar huis. Na het volgen van de cursus (ongeveer 9 lessen) zal je met vertrouwen en positiviteit de bevalling tegemoet zien en deze met meer zelfvertrouwen doorlopen.

Lesprogramma

De lessen zijn rustig en ‘down to earth’, je kunt je hele zwangerschap meedoen (tot ongeveer 2 weken voor je uitgerekende datum). De meesten beginnen rond de 16e week, maar eerder kan ook als je daar zin in hebt. Aan het begin van de les drinken we een kop thee om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Met veel liefde en persoonlijke aandacht geef ik les, de groepen zullen daarom niet te groot zijn. Iedereen is welkom, ook als je geen ervaring met yoga hebt.

Tijdens de les komen wisselende thema’s aan bod waarbij yoga een rol kan spelen. Zoals bijvoorbeeld:

  • hormonen
  • soorten weeën
  • hoe ga ik om met onzekerheid, pijn of angst?
  • hoe kan ik me volledig overgeven?
  • wat voor keuzes heb ik tijdens de bevalling?
  • klachten voorkomen of verminderen
  • wat als het allemaal anders verloopt dan gepland of gehoopt?
  • hoe bereid ik me goed voor op de kraamweek?

Wil je een proefles doen of heb je vragen, neem contact op.

Wanneer en waar?

Momenteel wordt er geen zwangerschapsyoga gegeven. Mocht je interesse hebben stuur me even een berichtje zodat ik up-to-date kan houden over de eerstvolgende startdatum, of als je andere vragen hebt waar ik je bij kan helpen/begeleiden.

Dorpshuis Huisduinen
Badhuisstraat 25

Tarieven

Proefles
€10,-

Een les
€14,50

Je neemt een pakket van lessen af, tussen de 12-16 lessen is aan te bevelen (minimale afname 8 lessen). Meestal kiezen vrouwen het aantal lessen tot 2 weken voor de uitgerekende datum. Van tevoren wordt middels een factuur het pakket aan lessen afgerekend. Door sommige verzekeraars wordt (een deel) vergoed.